Home » Blog » Review: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Review: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Gepubliceerd op 21 augustus 2019 om 13:43

Een aanrader of niet als je een beperking hebt?

Deze zomervakantie verbleven wij een weekje op de Veluwe.

In die week bezochten wij Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ik was benieuwd in hoeverre dit park geschikt zou zijn voor mensen met een beperking. En ik was aangenaam verrast door de vele mogelijkheden.

Ik neem je mee met dit dagje uit, zodat je kan kijken of het ook wat voor jou is!

Een foto met een denneappel op de voorgrond

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het park is gelegen in Gelderland op de Veluwe en behoort tot het culturele erfgoed van Nederland. Het park wordt gekenmerkt door een grote afwisseling van Veluwse landschappen: stuifzanden, heidevelden, bossen en vennen.

Toegang

Je kan het park bezoeken via een aantal ingangen (in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen). Daar koop je een entreekaart (volwassenen €9,95 en kinderen €4,95).

Bij alle ingangen is ruime parkeergelegenheid, ook kan je ervoor kiezen om de auto mee te nemen in het park. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een speciale fiets wilt huren. Als je niet afhankelijk bent van een speciale fiets, dan kan je gebruik maken van de gratis witte fietsen (er zijn 1700 beschikbaar). Er zijn fietsen voor volwassenen (met achterzitje) en fietsen voor kinderen.

De fiets is bij uitstek hét vervoermiddel om het park te verkennen. Doordat er behalve de bezoekers van het park geen verkeer is, is  het erg prettig fietsen. Hierdoor is het ook voor kinderen erg leuk en veilig om te fietsen!

Speciale fietsen

Naast het bezoekerscentrum in het centrum van het park is een grote fietsenstalling waar je allerlei fietsen kan huren. Ik was verbaasd over de hoeveelheid fietsen!

Ze hebben rolstoelfietsen, (ouder kind) tandems, elektrische fietsen, driewielers en bakfietsen (tegen een kleine verhuurprijs). Ook kan je hier gratis een rolstoel lenen.

Tijdens ons bezoek waren alle fietsen nog beschikbaar. Maar wil je zeker zijn van een bepaalde fiets, dan kan je de fiets van te voren reserveren via de website (https://www.hogeveluwe.nl/nl/verhuur).

Een foto van het fietsenhok met de verschillende fietsen

Museonder

In het bezoekerscentrum bevindt zich het Museonder.

Dit is een museum over het leven onder de grond (toegangsprijs is inbegrepen bij de entreekaart). Dit museum is zeker een bezoekje waard en ook erg leuk en leerzaam voor kinderen.

Een foto van het Museonder

Restaurants

Er zijn 3 restaurants op het park. Wij brachten een bezoekje aan het Park Paviljoen.

Dit restaurant is erg ruim en mooi opgezet en je kan er lekker eten en drinken. Ook is er een rolstoeltoilet in het restaurant (daarnaast zijn er nóg twee rolstoeltoiletten in het park). Naast het restaurant is een grote speeltuin.

 

Belevingsroute

Deze route bevindt zich naast het bezoekerscentrum en is één kilometer lang. De route is goed toegankelijk met een rolstoel en een aanrader voor kinderen en volwassenen met een beperking!

Een bord van de belevingsroute

Verder

Je kan ook nog een bezoekje brengen aan het Kröller Möller museum of het Jachthuis Sint Hubertus, deze liggen in het park. Hier betaal je wel extra entree voor. Wij waren er op maandag en dan is het Kröller Möller museum gesloten.

Er worden ook regelmatig leuke activiteiten in het park georganiseerd, zoals een excursie of een huifkartocht.

Foto van de natuur met het jachthuis

Een aanrader of toch niet?

Wij hebben een ontzettend leuke en afwisselende dag gehad!

Je kan fietsen op een aangepaste fiets in een prachtige omgeving met bossen, stuifzand en heide.

Daarnaast kan je voor de afwisseling een bezoekje brengen aan één van de musea of de belevingsroute lopen. Je kan je hier makkelijk een hele dag vermaken. Er zijn op verschillende plekken rolstoeltoiletten aanwezig.

Het park is echt een aanrader voor kinderen en volwassenen met een beperking. Ben je in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart, dan mag je gratis een begeleider meenemen en de auto mag ook gratis mee in het park.

Als ik weer in de buurt zou zijn, dan zou ik zeker opnieuw een bezoek brengen aan dit park!

Stuifzand met een hut van takken

Zoek je nog meer tips voor een leuk dagje uit, lees dan zeker ook mijn andere blog met handige tips:

https://www.oogvoorbegeleiding.nl/blog/335656_onbeperkt-op-pad-met-deze-7-handige-tips.

Wil je géén blog missen, volg dan zeker mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/oogvoorbegeleiding/ 

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor begeleiding, neem dan gerust een kijkje op mijn website of neem contact met mij op: www.oogvoorbegeleiding.nl


«   »