Home » Blog » Een klein stapje vooruit...

Een klein stapje vooruit...

Gepubliceerd op 1 mei 2019 om 12:46

Welkom op mijn eerste blog!

Door mijn werkverleden, het opzetten van mijn eigen bedrijf Oog voor Begeleiding en mijn persoonlijke ervaring als moeder van een zoontje met een beperking heb ik kennis en nieuwe inzichten opgedaan.

Daarom kreeg ik het idee om een stukje hiervan met jullie te delen. Regelmatig wil ik een blog en handige tips online zetten. Ik heb namelijk een ontzettend mooi beroep. Daarbij vind ik de mensen waarmee ik werk erg inspirerend.

 

Ik vind het bijzonder om te zien dat er veel mogelijk is voor mensen met een beperking. Er zijn tegenwoordig allerlei handige hulpmiddelen, maar bovenal is de mindset en omgeving van levensbelang!

Soms lijkt iets onmogelijk, maar door je volledig in te zetten en je kwaliteiten te gebruiken, kunnen grenzen verlegd worden.

 

Soms is het net dát ene stapje dat ervoor zorgt dat iemand weer zelfstandig ergens kan komen of bijvoorbeeld weer een leuke nieuwe tijdsbesteding kan uitvoeren.

Deze kleine (maar in de realiteit vaak ontzettend grote) stapjes maken mijn werk voor mij heel betekenisvol.

 

Afbeelding met de spreuk: Sometimes the smallest step in the right direction ends ups being the biggest step of your life

Een voorbeeld van zo'n bijzondere stap in mijn eigen situatie was toen mijn zoontje leerde lopen.

Leren lopen is voor de meeste kinderen een normale stap in hun ontwikkeling. Maar voor mijn zoontje was het een hele bijzondere stap. Wij wisten niet of hij ooit zou gaan lopen.

Na jarenlang intensief oefenen bij de revalidatiefysiotherapeut en thuis, kwam daar dan toch het moment. Hij zette zijn eerste stapjes met de posterior walker (een achterwaartse rollator). Dit was heel bijzonder om mee te maken! Een moment om nooit te vergeten.

 

Een klein stapje vooruit is.... soms een wereld van verschil!

 

Heb jij ook weleens zo’n bijzondere stap vooruit meegemaakt als persoon, als moeder/vader of als zorgverlener?

Iets waarvan je dacht dat het onmogelijk was, maar toch lukte? 

 

 

Wil je géén nieuwe blogs en handige tips missen, volg dan zeker mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/oogvoorbegeleiding/ 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor begeleiding, neem dan gerust een kijkje op mijn website: www.oogvoorbegeleiding.nl of neem contact op.

 


 »