Home » Blog » Een ongekende kracht

Een ongekende kracht

Gepubliceerd op 13 mei 2019 om 11:19

Heb jij de aflevering van Beau Five Days Inside vorige week dinsdag gezien?

Een aflevering waar ik zelf veel in herkende. Presentator Beau van Erven Dorens volgde in deze aflevering het leven in een revalidatiecentrum. Ook de aflevering waarin Beau op bezoek ging bij Villa Pardoes vond ik bijzonder en herkenbaar.

De verhalen van mensen met een beperking zijn vaak ontzettend aangrijpend. Als je zo’n schrijnend verhaal hoort, dan vraag je je vaak af hoe mensen het volhouden in een dergelijke situatie.

 

Als ik zelf 6 jaar geleden had geweten wat ik allemaal zou gaan meemaken, dan zou ik me afvragen hoe ik deze jaren door zou moeten komen. Vanaf de 20-weken echo van ons zoontje op 20 april 2013 (een datum die in mijn geheugen gegrift staat) rolden wij het medische ‘circus’ in. We hebben met ons zoontje vele ziekenhuizen van binnen gezien, therapeuten bezocht en onderzoeken laten uitvoeren.

Gelukkig is ons leven op dit moment in een wat rustiger vaarwater terecht gekomen en durven we inmiddels ook weer naar de toekomst te kijken.

 

Maar hoe houd je het vol als alles niet zo gaat als je eigenlijk had gehoopt?

 

Zelf ben ik erachter gekomen dat mensen over een ongekende kracht beschikken. Door veerkracht kan je zoveel meer aan, dan je van tevoren kan bedenken.

 

Afbeelding met spreuk: Kracht ligt er niet in dat we nooit vallen, maar dat we iedere keer als we vallen weer opstaan.

Deze veerkracht zie ik ook terug bij mijn eigen cliënten van Oog voor Begeleiding. Ik vind het bijzonder dat mensen zo’n sterke intrinsieke motivatie houden om hun doelen te bereiken. Ook bij familie van mensen met een beperking zie ik deze veerkracht terug, want een beperking heeft ook een ontzettend grote impact op de omgeving.

Zodra je deze ongekende kracht zelf hebt gevoeld, zal je deze ook feilloos herkennen bij een ander.

 

Heb jij jouw eigen veerkracht al ontdekt? En herken je deze kracht ook bij anderen?

 

 

Wil je géén nieuwe blogs en handige tips missen, volg dan zeker mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/oogvoorbegeleiding/ 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor begeleiding, neem dan gerust een kijkje op mijn website: www.oogvoorbegeleiding.nl of neem contact op.


«   »