Home » Over mij

Mijn visie

De afgelopen 15 jaar heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen, volwassen en ouderen met een lichamelijke, psychische en/of verstandelijke beperking. Het is voor mij een uitdaging om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld en de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Met als doel dat de cliënt een zo prettig en zelfstandig mogelijk leven kan leiden.

 

Ik vind het belangrijk dat mensen (van jong tot oud) met een beperking zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij!

 

Kenmerkende eigenschappen van mij zijn: Geduldig, Empathisch, Cliëntgericht, Betrouwbaar, Betrokken, Positief en Oplossingsgericht.

Ik vind het belangrijk om individueel te werken en uit te gaan van de sterke kanten van de cliënt. Door te focussen op de sterke kanten kunnen cliënten vaak veel meer bereiken dan zij in eerste instantie denken.

 

Opleiding

Na het behalen van mijn HBO diploma (Ergotherapie) heb ik diverse scholingen gevolgd, waaronder:

  • Visuele beperking
  • Autisme 
  • Verstandelijke beperking
  • Psychogeriatrie
  • Foutloos leren bij dementie
  • Dagbestedingscoach en de sociale kaart
  • Belevingsgericht werken
  • Rouw- en verliesverwerking
  • Motiverende gespreksvoering

 

Ervaring doelgroepen

Ik heb ervaring in het werken met:

- Cliënten met een zintuiglijke beperking (problemen met zien, horen of de communicatie)

- Cliënten met een lichamelijke beperking

- Kinderen met een ontwikkelingsachterstand (psychomotorische ontwikkelingsachterstand, taalontwikkelingsstoornis, prikkelverwerkingsproblematiek, eetproblematiek)
- Ouder wordende cliënten (met dementie of andere ouderdomsproblemen)

- Cliënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH)
- Cliënten met een verstandelijke beperking (VG) en gedragsproblemen
- Cliënten met autisme spectrum stoornissen (ASS)

- Cliënten met meervoudige beperkingen

 

Werkervaring

Sinds 2018 ben ik werkzaam als persoonlijk Ambulant Begeleider voor mijn eigen bedrijf Oog voor Begeleiding. 

Ik heb 13 jaar werkervaring als Ergotherapeut/Zelfstandigheidstrainer met cliënten die diverse lichamelijke, verstandelijke en psychische beperkingen hebben.

Daarbij ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten met een visuele beperking. Zo ben ik als Ergotherapeut werkzaam geweest bij Visio en in een zorgcentrum voor cliënten met een visuele beperking en overige problematiek.

Ook heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Als gastouder heb ik bij verschillende gezinnen gewerkt. En ik ben zelf moeder van een zoontje met o.a. een ontwikkelingsachterstand op verschillende gebieden.

Ik ben werkzaam geweest als Begeleider op een dagbesteding voor mensen met meervoudige beperkingen. En ik heb naast mijn opleiding als verzorgingshulp gewerkt in een verpleeghuis en in de thuiszorg.

 

VOG

Ik ben in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.